Als woorden konden spreken
Leer taal geven aan wat er speelt.
Lees teksten die je toedekken.
Laat je raken en vind herkenning.
previous arrow
next arrow
Slider

Ten minste houdbaar

In 2020 verschijnt mijn debuutbundel 'Ten minste houdbaar' bij Uitgeverij Marktcorruptie. In 15 lange gedichten ga ik op zoek naar pakkende beelden om de rauwe werkelijkheid te vertalen. Over eetstoornissen, thuisloosheid en de weg kwijt zijn. 

Op pauze

Op 19 juni 2019 vond in Brussel een inspiratiedag plaats rond vrijheidsbeperkende maatregelen in de residentiële geestelijke gezondheidszorg. Vzw Cachet en de Jeugdraad praatten met heel wat kinderen en jongeren die ervaring hadden met afzonderingskamers. Op basis van deze interviews bracht ik hun verhaal onder woorden in een poëtische tekst. Je leest hem hier. De tekst mag vrij gedeeld en gebruikt worden mits vermelding van de auteur.
 

Overhaald

Samen met andere auteurs werkte ik mee aan een literatuurhandboek voor laagtaalvaardige nieuwkomers. Thibaut Duthois, Robbe Pessemier en Nikolaas Mergan zijn hiermee genomineerd voor excellente bachelorproef. Voorlopig is het handboek alleen beschikbaar op bestelling, maar ze hopen snel de publieke uitgeefmarkt te bereiken.

SOET

In 2019 won ik de derde prijs in SOET van Jeugd en Poëzie voor mijn gedicht 'Peperkoek',  dat je hier kan teruglezen. Twee jaar eerder behoorde ik ook tot de laureaten. Ik won hiermee onder andere een deelname aan de Zomerkaping van TO-TAAL, die zal plaatsvinden in de zomer van 2019. 

Het Liegend Konijn

In april 2019 werden vier van mijn gedichten gepubliceerd in het eerste jaarnummer van Het Liegend Konijn, onder redactie van Jozef Deleu. 'Honderden dichters uit het hele Nederlandse taalgebied hebben al aan HLK meegewerkt. Ze vormen een bont gezelschap van jonge debutanten, rijpe poëten en oude meesters. Diversiteit en respect voor uiteenlopende poëtica’s liggen aan de basis van een unieke mix waardoor ieder nummer een kleurrijke waaier biedt van onze hedendaagse poëzie.' Het Liegend Konijn is te koop in de reguliere boekhandels.

Turing

In 2018 (uitreiking 2019) haalde ik het uit 7155 inzendingen tot de top 100 van de tiende Turing Gedichtenwedstrijd voor het beste Nederlandstalige gedicht. De jury bestond uit Tsead Bruinja, Neske Beks, Radna Fabias, Françoise Geelen en Jeroen van Kan. Alle gedichten uit de top 100 zijn te vinden in de bloemlezing 'Steeds op reis en altijd thuis' van Uitgeverij Poëziecentrum, te koop bij Athenaeum en Bol.com

Deus Ex Machina

In december 2018 werden drie van mijn gedichten gepubliceerd in Deus Ex Machina, een driemaandelijks tijdschrift voor actuele literatuur uit binnen- en buitenland. In dit nummer werd de wisselwerking tussen film en literatuur in het werk van Alfred Hitchock geëxploreerd. Andere auteurs die bijdroegen zijn o.a. Bavo D'hooge, Moya De Feyter, Michiel Leen, Ivo De Cock, Sara Eelen en Shannon Reed.

Bouillon!

Voor het culinair-culturele tijdschrift Bouillon! schreef ik al tweemaal een paginagroot gedicht over voeding: 'Pudding' en 'Kikkererwten'. In een volgende editie verschijnt nog een gedicht. De teksten werden prachtig geïllustreerd door Angela De Vrede.

BK Poetry Slam

In 2018 won ik samen met Maravilha Munto de Antwerpse voorronde van de 7de editie van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Eind september vond de finale plaats, waarbij we met tien finalisten uit het hele land streden om dat ene ticket voor het Europees Kampioenschap. De Luikse REQ won en mocht naar Boedapest. De Belgische jury bestond uit Joost Vandecasteele, Monica Kamara, Solange Mariano dos Reis Borges, Mambele en Youness Mernissi.

 

Poëziebus

In 2018 werd ik geselecteerd als een van de busdichters voor de Poëziebus Tour. We reden in een oldtimer bus door tien steden in Nederland en Vlaanderen en performden er met eigen werk. Met Onias Landveld, Dorien Dijkhuis, Maxime Garcia van As, Hind Eljadid, Erika De Stercke, Noctu, Lucie De Droom, Jan Wagenaar, Laure-Anne Vermaercke, Lindah Nyirenda, Steven Graauwmans, De Alchemist, Tijgerlelie Wijnhard, Flow 5, Karin van Kalmthout, Rommelhond, Nick J. Swarth en Insayno. Opnames zijn te beluisteren op Bandcamp.

Schrijf mee

In juni 2018 deed ik mee aan 'Schrijf mee', een wedstrijd van Creatief Schrijven voor de Schrijfdag 2018. Bekende auteurs zoals Sien Volders, Wim Helsen en Hannelore Bedert schreven ieder een zin aan een vervolgverhaal en vroegen wekelijks aan het volk om een vervolgzin op de hunne te schrijven. Ik won met 'Ze waren het praten verleerd toen hij na een werkongeval ook zijn stem niet meer kon verheffen'. Sien Volders leest het hier voor.

Naft voor Woord

In 2018 won ik de tweede plaats in Naft voor Woord, de txt-on-stage wedstrijd van Creatief Schrijven. Sam Hoeck werd eerste, Gilles Renard derde. Juryleden Charlotte Vandenbroeck, Rudy Vanschoonbeek en Peter Briers oordeelden over mijn tekst 'Er ligt een vrouw op de trein': 'Het is alsof we een blik krijgen in een heel bijzonder hoofd, ik wou dat ik ook zo naar de wereld keek.' De teksten van de finalisten zijn gebundeld in een boekje dat hier te koop is.

Stad Harelbeke

In februari 2018 won ik de eerste prijs in de Poëziewedstrijd Stad Harelbeke met mijn gedicht 'Bolsters'. Ik kreeg ook de André Velghe prijs, genoemd naar de dichter. Een jaar later werd ik opnieuw laureaat. Er worden sindsdien regelmatig gedichten van me gepubliceerd in ART, Harelbeeks tijdschrift voor poëzie. 

Fedactio

Op 18-jarige leeftijd won ik de tweede prijs in de Fedactio Kortverhaalwedstrijd met mijn verhaal 'Vlek', over pedofilie door de ogen van een hond. 'Kristien heeft zich onderscheiden qua creativiteit, schrijftalent en inlevingsvermogen,' schreef de jury. De opgegeven thema's waren samenleven, verbinding, vriendschap, diversiteit en conflict.
Back to Top